Over Bouwkundig enZO

Bouwkundig enZO is een bouwkundig teken- en adviesbureau opricht door Ing. Stef Essens.

Na ruim 14 jaar te hebben gewerkt bij een teken- en adviesbureau en daar alle voorkomende werkzaamheden te hebben verzorgt was het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging en ben ik met alle opgedane ervaring in januari 2018 als zelfstandige gestart.

De ervaringen op het teken technische vlak lopen uiteen van het tekenen van een dakkapel, erker of aanbouw tot nieuwbouw woningen/ kleine bedrijfspanden en kleine appartementen complexen.

Naast het tekenen heb ik veel ervaring op kunnen doen in de landelijke regelgeving. Dit enerzijds door het maken van vele bouwbesluit-/EPG rapportage voor diverse teken- en architecten bureaus maar ook door toezicht te houden namens de gemeente op diverse bouwplaatsen.

In al die jaren heb ook werkzaamheden kunnen doen op het gebied van energiehuishouding en Energiebesparingen in de gebouwde omgeving. Het maken van EPG-berekeningen voor Nieuwbouw woningen of bedrijfspanden maar het maken van de Energie-index berekeningen, Energie labels en Maatwerkadviezen voor de woningbouw alsmede de Utiliteit.

Dit alles biedt natuurlijk een goede basis voor al onze werkzaamheden welke we nu als klein bureau kunnen verzorgen. Onze huidige werkzaamheden sluiten dan ook aan op de hierboven genoemde onderdelen.

Wat we daarbij belangrijk vinden is dat we een fijn contact opbouwen met onze klanten en opdrachten van een goede kwaliteit kunnen opleveren. Dit alles zonder de praktijk van de uitvoering uit het oog te verliezen. We zijn gericht op een persoonlijke benadering met korte lijntjes en een duidelijke aanpak. Dankzij een uitgebreid netwerk van bouwprofessionals kunnen wij voor bijna ieder vraagstuk een oplossing bieden.

Graag hoor ik natuurlijk wat we voor kunnen betekenen om uw bouwwensen te organiseren.

Met vriendelijke groet,

Stef Essens.