Ontwerpen

Verbouw

De meeste van de verbouwingsplannen starten met het bedenken van welke wensen we gerealiseerd willen zien, vaak zijn dat functionele eisen, ontstaan uit gebrek aan voldoende daglicht, ruimte voor de kinderen of juist een grotere keuken.

Deze functionele wensen worden natuurlijk in een esthetisch verantwoorde manier vormgegeven, om er zo voor te zorgen dat het geheel een prettige uitstraling krijgt en een toegevoegde waarde wordt voor de bestaande woning.

De ontwerpen voor de verbouwingen, uitbreidingen, dakkappelen, erkers etc.  maken we vaak zelf. Hierbij gebruiken we referentie beelden om te overleggen met de klanten wat zij mooi vinden en creëren we middels een tekenprogramma een 3d impressie om dit visueel te maken.

Dit in combinatie met de 2d plattegrond met de functionele wensen, zorgt er vaak snel voor dat we over kunnen gaan tot het bouwkundig uitwerken van verbouwing. Eventueel incl. aanvraag omgevingsvergunning.

Nieuwbouw

Betreft het een nieuwbouw woning of bedrijfspand wordt er altijd in het eerste vrijblijvende gesprek besproken wat de klant wil. Indien de klant reeds een duidelijke schets heeft en/of referentiebeelden dan kunnen wij hiermee uit de voeten.

Echter komt het steeds vaker voor dat een duidelijk beeldkwaliteitsplan ten grondslag licht aan de nieuwe woonwijk. Vaak betekent dat ook dat de gemeente het wenselijk is dat er een geregistreerde architect het ontwerp maakt.

Hiervoor hebben we binnen ons netwerk diverse mogelijkheden. Daar wij voor verschillende architecten bureaus het bouwkundig uitwerken voor onze rekening nemen hebben we in iedere gewenste stijl wel een bevriende architect.

Natuurlijk wordt dit alles besproken tijdens het eerste kennismakingsgesprek en proberen we samen te bepalen welke architect bij de gewenste uitstraling zal passen, en wordt er een afspraak voor gesteld om kennis te maken met deze architect.

Ontwerpen uitwerken

Indien u al een architect heeft maar het bouwkundig uitwerken liever aan een tekenbureau over laat zijn wij een partij waar u aan het juiste adres bent. Wij pakken het ontwerp, dat reeds visueel is uitgewerkt, op en gaan ermee aan de slag om de stukken compleet te maken voor de aanvraag omgevingsvergunning en/of als basis voor de uitvoering te dienen. Welke werkzaamheden hiervoor nodig zijn is in iedere situatie anders, neem hiervoor contact met ons op en we beoordelen samen op welke wijze kunnen ondersteunen.