Bouwkundig tekenwerk

Wij kunnen voor diverse partijen, zoals Architecten/ontwerpers, andere tekenbureau’s of aannemers het tekenwerk uit handen nemen of juist daarin ondersteunen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een (eventueel met de handgemaakte) schetsontwerp uit te werken tot een digitaal Definitief Ontwerp. Bij het uitwerken van een ontwerp zal meteen bekeken worden of het ontwerp in grote lijnen voldoet aan de geldende landelijke regelgeving.

Nadat het schetsontwerp is overgenomen in ons digitaal tekenpakket en goed gekeurd is door zowel de ontwerper als de klant zullen wij dit verder uitwerken tot bestektekeningen voor de aanvraag bouwvergunning. Waarbij we de ook de coördinatie van de overige disciplines(constructie, brand, geluid, sonderingen, etc) op ons kunnen nemen. De insteek is altijd dat de tekeningen een goede basis zijn voor een vervolg in de uitvoering.

Wij ondersteunen graag bij het uitwerken van een ontwerp, bouwvergunningen en eventueel uitvoeringsstukken. Dit geldt voor zowel het tekenwerk als het bouwbesluit rekenwerk. Soms is de kennis niet of minimaal aanwezig of is er (tijdelijk) geen capaciteit binnen de tekenkamer. Neem contact met ons op en we gaan samen kijken of wij daarin kunnen ondersteunen en op welke wijze.

Dit alles kan indien gewenst ook onder naam van de architect of in samenwerking met de architect in onze eigen huisstijl/ of juist in de uwe.

Ook voor de aannemer welke tekenwerk nodig heeft, enerzijds direct voor een klant of juist voor in de uitvoering kunnen wij een goede aanvulling zijn. Met onze brede jarenlange kennis van ervaring op regelgeving gebied kunnen wij vaak dit gat optimaal invullen.

Van zelf sprekend doen we dit alles in goed overleg en dienen we samen te bepalen op welke wijze  wij zo efficiënt mogelijk kunnen ondersteunen, wellicht het volledige pakket of juist een gedeelte!